tirsdag 3. juni 2014

Oppskrift - Sterk Aioli


Aioli som for det meste brukes i forbindelse med tapas, kan selvfølgelig brukes til så mangt. Som mange andre Aioli oppsrifter, har vi også en oppskrift for den som er glad i å svette litt når man spiser.

Denne egner seg meget godt som dip til ships!





Ingredienser:

3 eggeplommer
2,5 dl solsikkeolje
2 stk hvitløksfed, knust og finkuttet
0,5 dl olivenolje (kaldpresset)
1 ts sennepspulver
halv sitron
halv ts piri piri (eller annen type chilipulver)
havsalt
sortpepper




Slik gjør du:

1. Eggeplommene piskes godt sammen med hvitløken.

2. Hell litt og litt av både solsikkeolje og oliven i eggerøra mens du pisker.

3. Klem en halv sitron over og til slutt tilsetter du krydderet som pepper, salt, sennepspulver og chili.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar